Om Teknisk Gymnasium

Arkitekt, ingeniør, biolog, datamatiker, journalist, sygeplejerske, laborant – hvilket job drømmer du om? Med en HTX står du stærkt rustet til fremtiden, og du har alle forudsætninger for en spændende karriere. På HTX vil du opleve en uddannelse, hvor der arbejdes tæt sammen med erhvervslivet og hvor der er fokus på verden omkring os. Her kan du dyrke dine interesser og styrke dem med én af de mange studieretninger, der udbydes på HTX.

Teknisk gymnasium er en 3 årig gymnasial uddannelse, hvor teknologi og naturvidenskab er i centrum. Med en HTX-eksamen kvalificerer du dig til et liv med naturvidenskab, teknologi, teknik, kommunikation og meget mere. Her oplever du en undervisningsform, hvor teorierne fra bøgerne bliver afprøvet i praksis i laboratorier, værksteder eller ude i naturen. Her får du mulighed for at eksperimentere og arbejde med spændende projekter - det skal nemlig være både sjovt og lærerigt at læse på HTX. Undervisningen relaterer sig her til både nutiden og fremtiden og i løbet af de 3 år kommer du til at arbejde med mange konkrete projekter sammen med dine studiekammerater.

Som elev på Teknisk Gymnasium vil du møde fag, der er unikke for HTX blandet med fag, som du allerede kender fra folkeskolen. Samtidig har du mulighed for at vælge mellem en lang række valgfag, så du kan krydre uddannelsens indhold ud fra dine interesser og videre karriereønsker.