Fra HTX til egen virksomhed


Jeg valgte HTX, da jeg havde en drøm om at blive ingeniør. Jeg valgte studieretningen ”Industrielt Design”, hvor der foruden de mere almindelige fag var fokus på produktudvikling og design. Det synes jeg var helt vildt spændende, og i løbet af mine 3 år på HTX var jeg med til at opfinde både vandtætte svømmeshorts, en æblemostmaskine, et diskotekbord lavet af en gammel BMW-fælg og mange andre sjove ting. Jeg synes jo selv, at jeg med sådanne fantastiske opfindelser gik en lovende ingeniør-karriere i møde. Skæbnen ville dog, at vi i 3.g fik stillet en opgave, som har haft indflydelse på mit liv siden.

I faget Teknologi skulle vi starte en fiktiv virksomhed, og igennem en række processer i forhold til idéudvikling, forretningsplan m.m. I min gruppe arbejdede vi med en jobportal specifikt henvendt til unge. Vi synes at idéen og businesscasen var så god, at vi rent faktisk startede virksomheden rigtigt med CVR-nummer, lån i banken og hele molevitten.

Her næsten 7 år senere er vi tæt på 30 medarbejdere, vi har kontorer i både Aalborg og København, og vores omsætning nærmer sig 20 mio. kr. Det havde jeg ærligt talt aldrig drømt om, da vi sad i gruppelokalerne på HTX. Siden vi startede virksomheden har vi udviklet vores forretningsmodel og produktportefølje betydeligt. Som ansvarlig for virksomhedens salg og produktmix, har jeg været meget involveret i den proces. Min rolle i dag er meget kommerciel, men jeg oplever at HTX-uddannelsen har givet mig et godt udgangspunkt for altid at arbejde problemorienteret – altså ”hvilke problemer kan vi løse for vores kunder?”.

Jeg har ikke uddannet mig yderligere siden HTX, men jeg har også oplevet, at jeg med uddannelsen har været klædt rigtig godt på. Jeg kan stadig huske, at banken var oprigtigt imponeret over vores forretningsplan, da vi skulle låne de første penge. Den var jo faktisk lavet i Teknologi. Jeg bruger også stadig nogle af værktøjerne ift. idéudvikling, produktudvikling m.m., når vi udvikler nye produkter. Dermed har uddannelsen været et fantastisk afsæt for mig, og jeg vil ikke tøve et sekund med at anbefale en HTX-uddannelse til andre.
 

Daniel Birkholm
CCO & Co-Founder hos CompanYoung - www.companyoung.dk 
HTX-student